Botanično društvo v Mavrici

Na naše društvo so se obrnili iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič (CUDV Draga) – enota Mavrica, kjer v dnevnem varstvu biva nekaj več kot 50 odraslih oseb, ki so zaradi različnih razlogov utrpeli možganske poškodbe. V varstvu se usposabljajo in preživljajo dneve ob različnih aktivnostih. Vsako leto v času okoli dneva Zemlje gostijo različne predavatelje, ki so na kakršenkoli način povezani z naravo in okoljem. Tokrat so želeli, da se jim predstavi tudi Botanično društvo Slovenije – zakaj smo se ustanovili, kako delujemo, kakšni so naši cilji in podobno. Prav tako jih je zanimalo kaj je botanika, kaj so rastline in kako jih ločimo od ostalega živega sveta. Z Andrejem sva se potrudila in jim v enourni predstavitvi povedala nekaj o društvu in naših aktivnostih ter o rastlinah. Ura je v pogovoru minila zelo hitro, tako, da je bilo na koncu še komaj kaj časa za ogled in poimenovanje rastlin, ki sva jih prinesla s seboj.

Besedilo: Mateja Poljanšek

Fotografije: Danijel Mrvoš