Wraberjev dan 2019

Na Igu pri Ljubljani se je 9. 11. 2019 v prostorih ZRC SAZU odvijalo letno srečanje članov Botaničnega društva Slovenije – Wraberjev dan. Z raznolikimi predavanji, počastitvijo jubilantov in razstavo umetniških del smo botanično obarvali Martinovo soboto.

foto: Mateja Grašič

Glavni del dogodka so predstavljale lavdacije za člane, ki letos praznujejo okroglo obletnico, in predavanja, kjer so predavatelji predstavili novosti v slovenski flori, zgodovino raziskovanja botanike in z njo povezane osebnosti, poskuse ohranjanja ogroženih rastlinskih vrst v Sloveniji in širše ter vpliv kmetijstva na rastlinsko pestrost.

foto: Jože Lango

Precej časa je bilo namenjenega tudi odmorom za kavo, čaj in kaj sladkega, da so prisotni lahko poklepetali s starimi in novimi znanci tako o botaničnih kot o povsem posvetnih temah. Med odmori je bila na ogled postavljena razstava risb in jedkanic umetnice Joanne Klepadło – eno kopijo svojega dela je na koncu dneva dobil srečni izžrebanec. V drugem odmoru je Branko Vreš zainteresirane popeljal po novih prostorih Biološkega inštituta.

foto: Alenka Mihorič

Ko je ob koncu bolj uradnega dela dogodka zmanjkalo še domačega peciva in se je scedila zadnja kapljica kave, smo se odpravili še na kosilo v lokalno gostilno na domačo hrano in deci sladke ali suhe … pijače.

Več fotografij z dogodka si lahko pogledate tule.

Program srečanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja