Jesenska botanična ekskurzija

Kot je v letnem programu, se v soboto, 5. 10. 2019 odpravimo na teren. Naš cilj je območje pri Kozini, kjer se prepletata fliš in apnenec, zlivata potoka Botač in Glinščica, tik za mejo pa je tod slavna soteska Glinščice pri Trstu. Vse skupaj je majhen severovzhodni vogal kvadranta 0349/3, katerega večji del leži v Italiji. Žal je to območje obsojeno na gradnjo železnice ‘drugi tir’, nekatera dela so se že začela, a dovolj zanimive in dobro ohranjene narave je še vedno na voljo. Območje je tudi klasično nahajališče Marchesettijeve smetlike, ki pa tod že od konca 19. stoletja ni bila najdena, tako da bomo malo pozorni tudi na to.

Na terenu se zberemo okoli 9h pri cerkvici sv. Elije pri Mihelah [45°37’1,08″ N 13°54’7,21″ E], kamor pridemo od Kozine v smeri mejnega prehoda Krvavi potok, v vasici pa zavijemo levo proti manj kot km oddaljenem zaselku Mihele.
Ljubljansko zborno mesto, kjer se lahko razporedimo po avtih, bi bilo kot običajno ob 8h na parkirišču pri zapornici Biološkega središča.

Oprema običajna, računajte tudi na možnost dežja, čeprav je napoved trenutno solidna. Pozno popoldne s terenom zaključimo v kaki primerni lokalni gostilnici, če kdo za kako preizkušeno na tem koncu ve, je informacija dobrodošla.

Se vidimo v soboto!
Vodja: dr. Nejc Jogan

Foto: Alenka Mihorič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja